Renthouse_header_2.0

semestertips

Golf
Bra att boka startid innan ni kommer, men var inte säker på att ni kommer ut exakt den tiden ni bokat, men ut kommer ni.  Caddy är obligatoriskt och de hjälper till med allt från att välja klubbor till att läsa greenerna = snabbare spel.
Det finns små ”kiosker" på ca vart tredje hål, det är kutym att även köpa dricka till sin caddy när man handlar åt sig själv.
Caddyn betalar man tillsammans med greenfeen i receptionen. Dricks ger du efter spel ca 300-500 bath för 18 hål.
När du hyr vårt hus har du 50% rabatt på green fee på Palm Hills.
På övriga banor är det bäst att boka genom en agent för att få rabatt, tex kan du göra detta hos;  Thailand Golf and Leisure Co.Ltd  eller AGP Golf


Hyrbilar
Det är dyrt att hyra bil  i Thailand, enklast är att ta taxi pga många anledningar som tex; vänstertrafik, du slipper leta parkering i Hua Hin, du kan ta en Singa på restaurangen mm.
Vi ringer helt enkelt Art, mobil: 0832667439,
085 191 2748 eller 081 455 8577  och när vi vill hem har vi antingen bestämt tid med honom innan eller ringer honom ca 30 min innan vi vill hem, vill man inte boka tid så finns det gott om taxi i Hua Hin. Enkelt, pålitligt men inte alltid i tid.
Från flygplatsen kan jag hjälpa dig att beställa av Art - 2500thb.


Mataffär
En lite dyrare affär är Villa Market, de har importerade produkter från väst och Australien, även väldigt gott kött om du vill grilla hemma. 
Macro är det närmsta stora mataffären, ca 4 km Sam Baan. De säljer dock det mesta i storförpackningar och tar inte kort, kontant betalning gäller, bankomat finns i entrén.

Market Village ligger längs huvudvägen i södra delen av Hua Hin.
Här finns klädaffärer, banker, restauranger, apotek ”Home Pro” och inte minst ”Tesco” som ligger längst in på bottenplan, det är en mataffär som liknar väldigt på ett vanligt snabbköp hemma, här hittar du allt från frukt och grönt, mjölk, kaffe mm.
Ytterliggare längre söderut på huvudvägen ligger Blue Port, stor shoppinggalleria med "allt"


Nattmarknaden
Öppen varje dag ca 18.00 – 23.00
Nattmarknaden i Hua Hin är ett måste att besöka. Prutmån ingår i priset.

Du kan inte bara fynda sandaler, tröjor eller prylar, här finns dessutom riktigt bra restauranger på den övre delen av gatan. Vi gillar den med rosa väggar Lung Ja Seafood, bra fisk och skaldjur.

Restauranger
Golfrestaurangen på Palm Hills har bra mat, både thai och västerlänskt.  
Ett måste i Hua Hin är att prova någon av restaurangerna på pirerna som går ut i havet strax innan Hilton, där ligger många pirer, alla hittar sin favorit, vår är Chao Lay.
Även på nattmarknaden hittar du många väldigt bra restauranger.
Mitt emot entren till Palm Hills, ner på stranden, ligger Chom Talay som vi varmt kan rekomendera. chomtalay-huahin.com

En annan är ”Youyen Hua Hin Balcony”, också vid vattnet. det finns två stycken, en mitt emot entre´n på Palm Hills och en norr om pirerna, de serverar både thai och amerikansk mat. Flera bra Italiensk restaurang hittar du i Hua Hin centrum.

Stranden
Närmaste strand ligger 3 km från Sam Baan.
Det finns både prisvärda restauranger och klädförsäljare på stränderna som gör allt för att få din uppmärksamhet. Pruta hos försäljarna. Många av sakerna de säljer finns även på Market Village till bättre priser!

Taxi
Kostar 500 Thb till Hua Hin från huset
Man måste ofta pruta och lämnar ingen dricks.
Beställer ni till huset uppge the Red house Palm Hills 1445/263, vi brukar ringa till Art.
Art, mobil: 0832667439, 085 191 2748 eller 081 455 8577  ibland kommer han, hans bror eller pappa, man vet aldrig.

Utfärder
Finns gott om ställen i Hua Hin som står till tjänst med att köra er dit ni vill, även Art, taxi killen.

Lung Ja seafood, vår favorit på Nattmarknaden
Lung Ja seafood, vår favorit på Nattmarknaden